27.01.2017 11:11 |
(Üye)
|
Soru : Değerli üstadım, İnceleme aşamasında olan bir Derneğin İktisadi İşletmesi için, 6736 sayılı Af kanunundan faydalanıp Kurumlar Vergisi Matrah arttırımı ve KDV matrah arttırımı yaptık. Ancak daha sonra Stopaj arttırımı yapmadığımız için ceza kestiler. Sebebi de İktisadi İşletmede yatığımız harcamaların bağlı olduğu dernek için kullanıldığı ve bunun bir kar payı olarak değerlendirilip stopaj kesintisi yapılması gerektiğini tutanakla bildirdiler. Kimin parasını kime kar payı olarak dağıtıyoruz, iktisadi işletme zaten derneğin bir parçası, tüzüğünde belirtilen amaçları gerçekleştirmesi için kurulmuştur dediğimiz halde bir faydası olmadı. Matrah artırımı yapmamıza rağmen Stopaj matrah arttırımı yapılmadı diye ceza kestiler.
Şimdi bununla ilgili Dava mı açalım, yoksa uzlaşmaya mı gidelim. Vereceğiniz cevap için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
Cevap : Salınan vergi ve kesilen ceza için Vergi mahkemesinde dava açabilirsiniz.Veya uzlaşma talep edebilirsiniz. Dava da haklı ve hukuki delilleriniz varsa mahkemede iddia edebilirsiniz.Bu konuda yönlendirmemiz olması söz konusu olamaz.
|