Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 27.01.2017 16:20 (Üye) Soru : MERHABALAR; Sigorta acentesi olan mükellefim ( ltd.şti) 2 ortağına da sağlık sigortası yapmışlar, poliçeleri şirket adına kestirmişler. ve gider olarak işlemem için göndermişler, bildiğim kadarıyla sağlık sigortası primleri gider olarak işlenemez, bu konuda görüşlerinizi ve yardımlarınızı rica ediyorum saygılarımla

Cevap : Ortakların sağlık sigortası giderleri şirket kayıtlarına yazılmaz.Ortakların Yıllık GV beyannamesi vermeleri halinde beyannamede GVK 89. maddesindeki oran ve koşullara göre indirim yapılır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.