Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 06.02.2017 10:33 (Üye) Soru : Üstadım iyi çalışmalar, Sizlere şöyle bir soru yöneltmek istiyorum. Gerçek kişilerin sahibi olduğu bir ticari aracı Şirketimiz için satın almak istiyoruz. Alacağımız kişi şahıs olduğu için, bu satın alma için düzenleyeceğimiz gider pusulasındaki, Stopaj ve Kdv oranları ne olmalıdır. Saygılarımla; Osman DAL

Cevap : vergi mükellefi olmayan kişilerden alınacak araçlar için Düzenlenecek Gider pusulasında GV stopajı ve KDV hesaplanmaz.Sadece araç bedeli yazılır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.