Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 13.02.2017 14:42 (Üye) Soru : ŞİRKET ORTAĞI A'NIN ŞİRKETİMİZDEN 400.000 TL ALACAĞI BULUNMAKTADIR. ŞİRKETİMİZİN ESAS İŞTİGAL KONUSU DIŞ TİCARET OLUP AYRICA ZEYTİN ÜRETİMİNDE KULLANDIĞIMIZ VE 2 YILDAN FAZLA SÜRE İLE ŞİRKETİMİZİN AKTİFİNE KAYITLI OLAN ARAZİNİN 300.000 TL BEDEL İLE ŞİRKET ORTAĞINA SATIŞI YAPILMIŞTIR. SATIŞ BEDELİ NAKDEN TAHSİL EDİLMEYECEK OLUP ŞİRKET ORTAĞININ ŞİRKETİMİZDEKİ ALACAĞINDAN MAHSUP EDİLECEKTİR. BU SATIŞ İŞLEMİNDE KURUMLAR VERGİSİ VE KDV İSTİSNASI UYGULAYABİLİRMİYİZ.

Cevap : İstisnanın uygulanması ortağa borç veya alacağı ile ilişkilendirilmez. KV istisnası için KVK 5. maddesindeki KDV istisnası için ise KDVK 17. maddedeki şartlar mevcut ise istisna uygulanır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.