27.02.2017 15:13 |
(Üye)
|
Soru : Sayın Üstadım merhaba, Aşağıdaki soruma kısa açıklayıcı bilgi verirseniz çok memnun olurum. " nakit iade alacağımız nedeniyle müşterim olan SM mükellefinin 2015 defterleri 16/11/2016 tarihinde inceleme için müfettiş yardımcısına teslim edildi. 27/02/2017 itibariyle bize halen dönmedilir. 2017/1 vergi ve sgk İÇGENELGESİ çerçevesinde mükkelefimiz lehine yapmamız greken bir işlem varmıdır? " cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Cevaben verdiğniz yazıda bahsettiğiniz iç
genelge nedir demişiniz ? ben vergi danışman linkinden size yolladığıma göre
vergi ile ilgili olduğu açıktır. sehven SGK yazılmıştır.
isteğine uygun olarak iç genelge bilgisini aşağıda bilgilerinize arz olunur,
Maliye Bakanlığına ait 09.02.2017 tarihli Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 2017/1 sayılı İç Genelgedir.
Cevap : İç genelgenin tetkikinden den anlaşılacağı gibi genelge vergi incelemesi ile ilgili olmayıp BORÇLARIN yapılandırılması ile ilgilidir.İnceleme hakkında ilgili müfettiş ile görüşünüz.
|