29.03.2017 16:25 |
(Üye)
|
Soru : Üstadım merhaba. S.M.M.M.'yim. Bugün itibariyle bir A.Ş.'de bordrolu olarak çalışmaya başladım, bugune kadar herhangi bir kaşe başvurum olmadı, çalışanlar listesinde de de kaydım yok.
1- Firmamızın beyannameleri ve SGK işlemlerini bağımlı SMMM olarak yapabilmek için yapmam gerekenler hakkında bilgi verebilir misiniz?
2- Şu anda muhasebemiz dışarda mali müşavir ofisinde tutuluyor biz onu bünyemize alacağız. Bu konu hakkında yapılması gerekenler hakkında da bilgi verebilir misiniz. Teşekkürler
Cevap : VUK 340 nolu genel tebliğ göre Kaşe alacaksınız odada dan alacağınız oda kayıt belgesi ile firmanızın bağlı olduğu VD müracat ederek şirket adına şifre alarak şirketin beyannamelerini ve bildirimlerini gönderebilirsiniz.340 nolu tebliği inceleyiniz.
|