Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 30.03.2017 17:02 (Üye) Soru : Sayın Danışman, işyeri mülk sahibi olan kişi, işyerini bedelsiz olarak eşinin kullanımına sunuyor ve stopaj ödemeden işyeri faaliyetlerini yürütmektedir. yıl sonu geldiğinde gayri menkul sahibi olan eş GMSİ beyannamesi vermek zorunda mıdır. emlak vergisi değerinin %5 matrah olarak alındığında 30.000 TL altındakiler beyan dışımıdır. Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. iyi çalışmalar

Cevap : Emsal kira bedelinden GMSİ beyannamesi verecektir. 30.000.-TL beyan sınırı tevkif suretiyle vergilendirilen iş yeri kira gelirleri içindir.Sizin durumunuza uygulanmaz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.