Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 19.04.2017 12:56 (Üye) Soru : 687 Sayılı KHK İle Getirilen Yeni Prim Teşviki İLE İSTİGDAMI ARTTIMAYA YÖNELİK ALINAN İŞÇİLERİN SSK PRİM ,STOPAJ VE DAMGA VERGİLERİNE İLİŞKİN MUHASEBE KAYDINI NASIL YAPMALIYIZ ?

Cevap : Bordonun muhasebe kaydı yapılır.Brüt ücret 700 lü hesaplara ödenecek SGK 361 Ödenecek vergi 360 hesaba yazılır.Beyanname ve bildirge verilir.Beyanname ve bildirgedeki teşvik tutarları 360-361 hesaplar (B) teşvik toplamı 602 Hesaba (A) olarak kayıt edilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.