Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 04.05.2017 15:21 (Üye) Soru : Merhaba, muhasebe işlemlerini takip etmiş olduğum limidet şirket'e ait 2016 kurumlar vergisi beyannamesini mükellefden bilgilerin sağlıklı gelmemesinden (istenen banka dökümlerinin tamamının gelmemesi, tahsilat makb. vb.) dolayı süresi içersinde veremedik bu durumda muhasebeci olarak sorumluluğum nedir? Nasıl bir yol izlemem lazım?

Cevap : Beyannameleri elinizdeki bilgileri göre vermeniz gerekir.Sorumluluk konusunda direk bir sorumluluk söz konusu değil ancak müşteri beyanname verilmediği için kesilecek ceza ve gecikme faizleri konusunda rücu (yansıtma ) davası açabilir. VUK 371. maddeye göre zaman geçirmeden beyannameyi vermeniz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.