31.05.2017 09:36 |
(Üye)
|
Soru : Üstadım kolay gelsin. Firmam Antrepoda bulunan malı Yurtiçinde firmaya Transit Ticaret Kapsamında teslim edecektir. Bu teslimi KDV beyannamesinde 16/1-C kapsamında Kısmi İstisna bölümüne yazıcam. Döviz Kuru MB Döviz Satış Kuırunda yazarak işlemi buraya yazıcam. Aynı rakkamı BS formunda Firma Yerli Türkiye-Vergi Numarası ve Belge Sayısı ve Tutar KDV beyannamesindeki tutarı yazıcam.
Mal Yurtdışından alınan İthalatçısı Almanya Firması Alıma ait Bedeli Nasıl tespit edip 159-Maliyet Bedeline ve BA formuna yazmam gerekiyor. Fatura Tarihine göre MB Döviz Satış Kuruna göremi yoksa Antrepo beyannamesi üzerinde Kura göre hesaplanan Navlun Sigorta İlave edilerek bulunan Matraha göremi yazılacak Konu ile ilgili olarak yardımınızı rica ediyorum.
Cevap : Transit ticaret ile yapılan teslimler KDV beyannamesin de gösterilmez. Ba Bs formuna bu ticaret için alınan fatura ve düzenlenen fatura yazılır. Muhasebe kayıtları MB döviz alış kuruna göre yapılır.
|