Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 05.06.2017 15:01 (Üye) Soru : YURT DIŞI FİRMASI TÜRKİYEDEN Y FİRMASINDAN SANTRAL İŞİ ALMIŞ VE BU İŞİ TÜRKİYEDEN X FİRMASINA YAPTIRMIŞTIR. İŞİ YAPAN X FİRMASI PARASINI ALABİLMEK İÇİN YURTDIŞI FİRMANIN İSTEĞİ ÜZERİNE FATURA DÜZENLEYECEKTİR. BU FATURA NASIL DÜZENLENMELİ VE KAYITLARA NASIL ALINMALIDIR.

Cevap : DÜZENLENECEK FATURANIN ÖZEL BİR DURUMU YOKTUR.% 18 KDV HESAPLANARAK ALINAN BEDEL FATURAYA YAZILIR VE 600 HESAPTA KAYITLARA ALINIR.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.