Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 12.06.2017 10:14 (Üye) Soru : Merhaba; Bir müşterimiz krediyle sıfır ticari araç alacak. Galeri proforma fatura yollayarak onaylı aktife kayıt belgesi talep ediyor. Proforma fatura ile kayıt yapamam dediğimde her gün bize mali müşavir onaylı belgeler geliyor prosedür böyle diyor. Acaba bu şekilde onaylı belge göndermek sakıncalı değil mi? aktife kayıtlı belge göndermeden kredi çıkmıyormuş, kredi çıkmayınca da fatura kesemiyormuş. Bu uygulama doğru mu?

Cevap : Araçların aktife kayıt edilmesi Trafik tescili yapılarak ruhsatın alınması ile olur.Söylendiği gibi bir işlem olmaz.Proforma fatura vergi hukukunda olmayan uygulamada teklif mektubu yerine geçen belgedir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.