Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 21.06.2017 10:34 (Üye) Soru : Yabancı uyruklu bir vatandaşı çalıştırmak istiyoruz, Kendi ülkesinde Sosyal Güvenliği var. Emekli , 1-SGK primi ödenecek mi 2-Gelir stopaj ve damga vergisi ödenecek mi , ödenecek ise oranları nedir, İyi Çalışmalar

Cevap : Mütekabiliyet esasına dayalı olarak uluslararası sosyal güvenlik sözleşmesi yapılmış ülke uyruğunda bulunan yabancılardan sigorta primlerinin kendi ülkesinde ödenmeye devam ettiğini kanıtlayanlar, Sözleşmelerde öngörülen süreler kadar Türkiye’de sosyal güvenlik yükümlülüklerinden muaftırlar.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.