Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 07.07.2017 16:08 (Üye) Soru : sermaye artışında rekabet kuruluna yatacak olan tutar nakit sermaye artış tutarının onbinde dördü kadarmı olacak geçmiş yıl karını sermayaye ilave ettik bu tutar içinde onbinde dördü ödenecekmi.teşekkürler sayın danışma birimi.

Cevap : 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 39/c maddesine göre, yeni kurulan ve sermaye artıran limited ve anonim şirket statüsündeki ortaklıkların kuruluş sermayelerinin veya sermayenin artan kısmının onbinde dördünü rekabet kuruluna ödemeleri gerekmektedir. Sermaye artırımlarının nakit veya ayni olup olmamasının, sermaye artırımının şirketin iç kaynaklarından sağlanıp sağlanmamasının söz konusu ödemeye bir etkisi yoktur.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.