Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 15.07.2017 19:57 (Üye) Soru : sayın yetkili , muhasebesini tuttuğum şirkete bu ay başı zorunlu lisa stajyeri işe başlamıştır ve ilgili mevzuatı gereği stajyere yapılacak ödemeye istinaden işletmeye yapıılacak devlet katkısı söz konusudur ve bildiğiniz üzere bu durum zaruridir. öğrencinin sgk girişi bağlı olduğu okul tarafından yapılmış olup mükellef şirket sadece 385 tl staj sonunda öğrenciye ücret ödeyecektir. bununla ilgili olarak yapılacak muhasebe kaydı için sizlerden yardım talep eder yardımlarınızı rica ederim. iyi çalışmalar

Cevap : stajere yapmis oldugunuz odemenin asgari ucretin altinda olmasindan dolayi geli ve dama vergisinden muaf olarak stajere odemesi yapilacak ve bu banka araciligiyla kisiye odenecektir. Gelir ve damga vergisi satiri olmadan giderlestirilip muhasebe kaydi duzenlenmelidir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.