Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 21.07.2017 10:43 (Üye) Soru : Merhaba; kira geliri elde eden bir limited şirket başka bir şirkete kira faturası kesiyor. Faturaları dönemsel kesmediği için de geçmişe dönük 26 aylık birden kira bedeli tahsil etmiş. ve kesmiş. Faturayı iptal edip geriye dönük 26 ay için kira bedeli faturasını ayrı ayrı kesebilir mi? Toplu olarak kesilirse ne olur? Bilgilerinizi rica ederim. İyi çalışmalar.

Cevap : Şirketlerin elde etmiş olduğu kira geliri TİCARİ kazançtır.Kira tutarı tahsil edilmese de her ay faturanın düzenlenmesi gerekir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.