Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 02.10.2017 14:29 (Üye) Soru : Soru : Sayın yetkili Bir kuaförlük mesleği ile iştigal eden bir mükellefimde mesleki eğitim kurumuna kayıtlı (Çıraklık kalfalık belgesi almak için okuyor ) bir genç çalışıyor. Bu işçiyi 6661 sayılı asgari ücret teşvikinden yararlandırabilir miyiz ? Bu kurum tarafından sisteme girişi yapılmış fakat hiç bir sigorta primi bildiğiniz gibi okul tarafından karşılanmıyor. Eğerki bu kişiyi teşvik kapsamında yararlandırırsak Herhangi bir cezai işlemle karşılaşma durumumuz var mı ? Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.Koşullarda stajyerlerin de yararlandırıldığı şeklinde okudum.Emin olmak için sizden yardım rica ediyorum. Gün içinde dönüşünüzü rica ediyorum. Saygılarımla... Hocam kanunu yanlış yazmış olabilirim 01687 den bahsediyorum.Kusuruma bakmayın.İşçiyi işkura kayıt edip 01687 den yararlandırabilir miyiz ? Bu mailimi dikkate alın lütfen.

Cevap : Teşvikten yararlanabilmek için: Sigortalı yönünden; 1) 1.2.2017 ila 31.12.2017 tarihleri arasında işe alınmış olması, 2) Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olması, 3) İşe giriş tarihi itibariyle işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Kurumumuza verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı olmaması, gerekmektedir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.