Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 02.10.2017 13:54 (Üye) Soru : Merhaba,babalık izni 5 gün ücretli. Bu gün hesabında resmi ve haftasonu tatilleri dahilmi. Perşembe izin alan salı işbaşımı yapması gerekir. Ayrıca bu iznin kullanımı için doğum yaptığı andan itibarenmi izin alınır.sonrasında kullanılırmı,parçalara bölünürmü. Teşekkür ederim.Saygılar

Cevap : Ek Madde 2 – (Ek: 4/4/2015-6645/35 md.) İşçiye; evlenmesi veya evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü hâlinde üç gün, eşinin doğum yapması hâlinde ise beş gün ücretli izin verilir. İşçilerin en az yüzde yetmiş oranında engelli veya süreğen hastalığı olan çocuğunun tedavisinde, hastalık raporuna dayalı olarak ve çalışan ebeveynden sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla, bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde on güne kadar ücretli izin verilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.