Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 23.11.2017 12:22 (Üye) Soru : Merhaba ; Firma 2011-2012-2013-2014-2015 yıllarında hep mali kar ile kapatmıştır.2016 yılından Gelir tablosunda Ticari zararı oluşmuş olup, KKEG lerin eklenmesiyle Mali kara geçmiştir.Sorum Bilançoda gözüken Ticari zarar ile Geçmiş yıl karları mahsup edilebilir mi? Edilir ise nasıl bir yol izlenmeli. Teşekkür ederim.

Cevap : Şirketin karar organı tarafından alınacak karar ile kar dağıtımı sonrası ( %15 GV tevkifatı yapıldıktan sonra kalan tutar) ortaklara ödenecek karlardan zararların mahsubu yapılır
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.