Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 18.12.2017 12:03 (Üye) Soru : Üstad selamlar, bir mükellefimizin annesine, babasından veraset yoluyla limited şirket ortaklığı devrolunduğundan sgk tarafından ilgili tarihten hisse devri yaptığı tarihe kadar prim tahakkuk ettirilmiş. 4b kapsamına 2008 den 2015 yılına kadar tahakkuk edecek ilgili primlerden terkin işlemi yapabilir miyiz. yoksa ilgili primleri faiziyle ödemek durumunda mı kalacak. cevaplarınız için teşekkür ederim.

Cevap : Devir tarihinden itibaren devralan kişinin sigortlılığı başlar. Eğer işlem bugünden geriye doğru tescil ise zamanaşımı dikkate alınır. Terkin ise 6661 e göre belirlenen esaslar dahilinde yapılması gerekir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.