Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 31.01.2018 14:34 (Üye) Soru : Sn.Danışman, Serbest Meslek Defteri tutan bir mükellefimiz için yapılacak SMMM Hizmet Sözleşmemizde ücret belirlerken Oda tarafından yayınlanan 2018 Yılı Ücret tarifesi Tablo 1 de bulunan işçisiz tutar olan 197-TL olarak mı dikkate alacağız? 01.01.2018 tarihinden itibaren Serbest Meslek Defteri tutan mükellefler defter beyan sisteminde defterlerini tutacağından e-defter tutan mükellef olarak % 50 artırılmış tutar olan 295,50 TL mi sözleşmeye yazılacak? Hizmet Sözleşmesinde Serbest Meslek Defteri tutan mükellefler için belirlenecek asgari ücret e-defter tutan mükellef olarak mı dikkate alınacak? Teşekkürler.

Cevap : "DEFTER BEYAN SİSTEMİ" e- defter değildir. e-defter bilanço esasına göre defter tutanlar için ciroya endeksli olarak zorunlu olan sistemdir. Defter beyan sisiemi için Mesleki tarifede artırılmış oranda ücret uygulanmaz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.