Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 12.02.2018 09:16 (Üye) Soru : Merhaba, Şirketimize verilen bir çek vadesinde ödenmemiş ve arkası yazılmıştır.Buna istinaden avukata evrakalr verilip dava açılmıştır.Bu davaya istinaden borçlu kısmi ödemeler gerçekleştirmiştir. Benim sorum 2017 sonunda kapanmayan bu dosya ile ilgili dava masraflarını gider olarak yazacak mıyız.Avukatımız bu gider kalemlerinin davalı dosyasına ekleneceğini belirtti.Benim yapmama gereken ilk önce 2017 olarak gider yazıp 2018 de tahsil edildiğinde gelir mi yazmalıyım? Yoksa hiç gider yazmadan avukata verilen avanslarda mı bekletmeliyim.

Cevap : Yapılan harcama(gider ) ait olduğu yılda giderleşir. Bahsettiğiniz harcamaları belgelemek koşulu ile giderleriniz arasında yer alacaktır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.