Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 01.03.2018 16:23 (Üye) Soru : Merhaba , 2018 yılı Kurumlar vergisinde uygulanacak %5 indirimin muhasebe kaydı hangi yıl ve nasıl olacak ? 2017 yılına 370-371 bağlantılı bir kayıt gerekir mi yada 2018 yılında 136-602 gibi bir kayıt yeterli olur mu ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Cevap : Konu ile ilgili GİB tarafından önerilmiş bir muhasebe kaydı şekli yoktur.Bizim değerlendirmemiz KV beyannamesi verilip Tahakkuk alındık dan sonra 136 (B) 590 (A) olarak kayıt yapılabileceği yöndedir. 602 hesap olmaz indirim tekrar vergilendirilmiş olur.Ancak Gelişmeleri takip ederek beklemenizi öneririz
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.