Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 20.03.2018 17:23 (Üye) Soru : Değerli Üstad, Ben bir hukuk bürosunda çalışmaktayım ve büromuz Avrupa -İmar ve Kalkınma Bankası'na ( EBRD'ye) Türk Hukukuna ilişkin bir hizmet verecektir. Bu noktada hizmet ihracı söz konusu değil sanırım, benim öğrenmek istediğim EBRD'ye özelinde herhangi bir KDV istisnası var mıdır? Saygılarımla,

Cevap : 3065 sayılı Kanunun (11/1-a) maddesi ile yurtdışındaki müşteriler için yapılan hizmetler vergiden istisna edilmiştir. Kanunun (12/2) maddesine göre bir işlemin hizmet ihracı olarak değerlendirilebilmesi için; - Hizmetlerin yurtdışındaki bir müşteri için yapılması, - Hizmetten yurtdışında faydalanılması gerekmektedir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.