Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 24.05.2018 09:23 (Üye) Soru : Sorum,pişmanlıkla KDV beyannamesi versem bu çıkan vergi ve pişmanlık zammı Yen'i çıkan af kanununa göre taksit olurmu, pişmanlık zammı tüfe göre hesap edilirmi, KDV ile ilgili düzeltme vericem.

Cevap : 7143 sayılı Kanunun kapsadığı dönemlere ilişkin olarak bu Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar (31/07/2018); • VUK’nun 371’inci maddesine göre pişmanlıkla veya 30/4 üncü maddesine göre kendiliğinden verilen beyannameler için Pişmanlık zammı veya gecikme faizi yerine Kanunun yayımlandığı tarihine kadar Yi-ÜFE tutarı hesaplanır.Taksit ile ödeme olmaz.31/07/2018 tarihine kadar tek seferde ödenir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.