Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 02.07.2018 12:33 (Üye) Soru : Merhaba sorum BES ile alakali 1-BES sistemine kayıtlı kişiler temmuz SGK listesindenmi dikkate alınacaktır. 2-Temmuz SGK listemizde 12 kişi mevcut ama bunlardan 3 tanesi 45 yaş üstü ise bu firmayi 9 kişimi yoksa 10 kisiyi geçen firma sınıfına koymanız gerekir.

Cevap : 1. Çalışan sayısı 10 ve üzerinde ancak 50’den az olan işyerlerinde 01.07.2018 tarihinden itibaren, Bireysel Emeklilik Sistemi zorunlu olarak uygulanacaktır 2. çalışan sayısı APHB de belirtilen tüm işçilerin hesaplamaya katılımıyla oluşturulacaktır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.